Voordelen de Zolderspecialist
 

De Zolderspecialist is gespecialiseerd in het compleet verbouwen van zolders

De eerste zolder die we creëerde is al weer meer dan 10 jaar geleden. We zijn ons in die jaren steeds meer gaan toeleggen op het perfectioneren van de techniek.

Er zit in het dak altijd een klein beetje beweging omdat deze van hout is. De zolderbetimmering zit vast aan dit dak, hierdoor krijg je, met traditionele materialen en bevestigingen, op den duur scheuren en barsten.

Bij de zolders die wij leveren is dat niet het geval door het gebruik van andere materialen en een andere constructie in het frame.

We merkten ook dat een hoop andere bedrijven niet zo happig waren op het maken van zolderbetimmeringen. Dit komt doordat er op de zolder veel lijnen zijn die uiteindelijk weer bij elkaar moeten komen. Ook is het dak, door het gewicht van de dakpannen, altijd wat 'doorgezakt' waardoor ook die lijnen weer lastig zijn.

We hebben ons verdiept in deze problemen en hebben daar oplossingen voor gevonden. Wij gebruiken onze kennis en de nieuwste laser apparatuur om deze problemen op te lossen.

Onze doelstelling is het ombouwen van uw 'rommel-zolder' naar een volwaardige verdieping. Het verschil maken tussen “Oh, hier zit de zolder.” en “Wow, hier zit nog een verdieping!”.

 
 
 

Bespaar op uw stookkosten

Een woning zonder goede isolatie verliest veel warmte via ramen en buitenmuren, via het dak en via de begane grond. Goede isolatie gaat dat tegen waardoor de verwarming minder hard hoeft te stoken. En dat scheelt veel fossiele brandstoffen én stookkosten. Bovendien zorgt isolatie ervoor dat het comfortabeler wordt in huis.

Lees meer over de besparing...

 

Alles in eigen beheer; één aanspreekpunt

Timmerwerk, leidingen, elektra, schilderwerk, de Zolderspecialist draait zijn hand er niet voor om. En doordat de Zolderspecialist zelf beschikt over deze vakmanschappen weet hij het eerder gecommuniceerde idee precies zoals afgesproken af te leveren. U hoeft zich er geen zorgen over te maken dat er voor het ene klusje een loodgieter moet komen en voor het andere klusje een elektriciën, de Zolderspecialist heeft alles in eigen beheer.

Dus u heeft slechts één aanspreekpunt, dat is wel zo fijn met het maken van heldere afspraken.

 
 
 

Vergroot uw woonoppervlakte

De zolder bestaat vaak uit een derde van een woning. Toch wordt dit gedeelte niet vaak optimaal benut. De Zolderspecialist is specialist in het transformeren van uw zolder, om er op die manier voor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van uw zolder.

Al met al levert de Zolderspecialist gemiddeld zo'n dertig procent vergroting van uw woonoppervlakte!

 

Speciale techniek

Wij hebben een techniek ontworpen die niet door andere geëvenaard wordt. Door het gebruik van andere materialen en speciale zaagmachines wordt deze techniek toegepast. Het ombouwen van een zolder in een verdieping en niet (zoals vaak voorkomt) tot een halfslachtig opgeknapte zolder. Wij gebruiken bijvoorbeeld geen gipsplaten maar MDF met lakdraagfolie. Dit materiaal is hard, strak en sterk. Het word pasgezaagd tussen de balken. Er komen bijna nergens afwerklatjes en er zijn geen naden of kieren. Tevens kan er probleemloos een schroef ingedraaid worden om iets op te hangen. Naden van deurtjes zijn “onzichtbaar” weggewerkt.

 
 
 

Kwaliteit blijft vele jaren behouden

De houten kap van de zolder staat onder weersinvloeden van buitenaf. De dakpannen aan de buitenkant van het dak worden onder invloed van de zon zeer heet. Hierdoor zet de onderliggende kapconstructie wat uit en als het 's avonds weer afkoelt dan krimpt de kap weer. Omdat gips geen structuur heeft om 'beweging' te verwerken ontstaan er scheuren (zie foto's). Door de techniek die wij toepassen verdwijnt deze "spanning" in het materiaal en in de toegepaste "V-naden. Hierdoor zien onze renovaties er ook na 10 jaar nog perfect uit.

 

Investeer in de overwaarde van uw huis

Wij hebben bij meerdere klanten taxaties gedaan voor dat de renovatie/verbouwing plaats vond en na de renovatie/verbouwing. Hieruit is meermaals gebleken dat de overwaarde van een huis, na de renovatie zodanig is gestegen dat de kosten van de verbouwing volledig gedekt zijn, inclusief het eventueel plaatsen van dakkapellen. (Deze stijging geldt niet voor andere verbouwingen, zoals bv. keukens en badkamers. Deze zijn namelijk aan ‘smaak’ onderhevig en zullen bij verkoop geen meerwaarde geven.) Het is belangrijk dat de renovatie uitgevoerd wordt met de bovenstaande beschreven techniek en materialen.
 

 
 
 

De garantie

Wij leveren uitsluitend hoogwaardig vakwerk. De Zolderspecialist is aangesloten bij de "VLOK". Een branche vereniging met voorwaarden die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de CONSUMENTENBOND en VERENIGING EIGEN HUIS. Hierin zit een garantiefonds en een geschillencommissie.

Klik hier voor de "VLOK"


 

De Zolderspecialist is onderdeel van Renobouw.